Web Hosting

Profil Backlink, Off-Page SEO (Site Dışı SEO) yani link inşasında sıklıkla tercih edilen, geçerliliğini koruyan, kalıcı ve doğal bir backlink yöntemidir. Profil Backlink çalışmasındaki temel amaç, DA yani Domain Otorite değeri yüksek web sitelerinde profil oluşturarak profil sayfalarında yer alan “Web Site” bölümüne site adresini eklemektir. DA değeri 99 ile 85 arasında Backlink alabileceğiniz en az 25 tane kaynak bulunmaktadır. Bu kaynakların birçoğu da indexlenebilir yani Google arama sonuçlarında yer alabilen kaynaklardır.

Profil Backlink
Profil Backlink

Profil Backlink alınmasına imkan tanıyan, otorite değeri yüksek kaynaklardan genellikle NoFollow türünde alınan bağlantılar anlamına gelen bir yöntemdir. Bu yöntemdeki temel amaç otoritelerden sitelerden bağlantı alarak Google tarafındaki otoriter ve güvenilir site imajını arttırmaktır.

Bu backlink yöntemi birçok SEO uzmanı tarafından ücretsiz kaynaklardan oluştuğu ve zaman gerektirdiği için gereksiz görülse de oldukça faydalı bir yöntemdir. Bu şekilde backlink alabileceğiniz 500’den fazla web sitesi de bulunmaktadır.

İlgili bağlantıda 700’den fazla Profil kaynağı bulunmaktadır.

Ücretsiz Backlink ve Wikipedia Backlink konuları da ilginizi çekecektir.

Profil Backlink yöntemine örnekler vermek gerekirse; Microsoft, Twitch, Github, Blogger, Medium, Disqus, AboutMe, Ted, Onedio ve Behance gibi web siteleridir. Bu sitelerde üyelik oluşturduktan sonra Profil bölümünü düzenleyin ve web sitesi bölümüne kendi site adresini yazın.

Profil çalışması maalesef bununla sınırlı değildir. Bu kaynaklardan backlink aldıktan sonra bu backlinkleri indexletmeniz gerekmektedir. Profil Backlink’e örnek olması açısından kanalımızdan bir videoyu sizlere bırakıyoruz.

Site AdıDALink
Microsoft99Tıkla
Blogger99Tıkla
Github95Tıkla
Disqus94Tıkla
Profil Backlink Örnekleri

Daha fazla kaynak için YouTube kanalımızı takip edebilir veya Telegram kanalımızda paylaştığımız kaynakları kullanabilirsiniz.

Backlink almak kadar alınan backlinki indexletmekte oldukça önemlidir. Bu yöntem doğal, kalıcı, etkili ve otorite değerini arttıran bir yöntem olmasına rağmen zor indexlenebilir bir backlink yöntemidir. Backlink’i aldıktan sonra dışarıdan müdahale etmeniz sürece bu backlinkler Google tarafından tanınmayacak ve Search Console Bağlantılar bölümünde gözükmeyecektir. Bu noktada kullanabileceğiniz 4 farklı yöntemi sizlerle paylaşacağız.

YouTube Yöntemi

Backlink indexletme işlemi için YouTube’u kullanabilirsiniz. YouTube’da sahte bir kanal açar ve bu kanala 15-20 saniyelik bir video upload edersiniz. YouTube’a video yüklerken açıklama bölümüne ise ilgili Profil Backlink sayfalarınızı yapıştırırsınız.

Twitter Yöntemi

Twitter’da direkt olarak Tweet atarak da backlink indexletme yapabilirsiniz. Diğer yandan, Twitter yöntemi YouTube yöntemi kadar etkili değildir.

Google PageSpeed Insights

Google servisi olan PageSpeed Insights bir backlink indexletme servisi olarak da kullanabilirsiniz. Google PageSpeed aracına aldığınız backlink sayfalarını yazabilirsiniz. Google botları bu sayfayı ziyaret ettiği için birçok kişi tarafından kullanılan alternatif bir backlink indexletme yöntemidir.

News Kayıtlı Site Yöntemi

En garantili olan yöntem ise budur. Google News kaydı olan bir web sitesinin Bileşenler veya Footer bölümüne aldığınız backlinkleri ekleyebilirsiniz. İçerik girdikçe google botları sayfayı ziyaret edeceği için Footer bölümüne eklediğiniz Profil Backlink sayfalarını da kontrol edecektir. Sitenin NoFollow yerine DoFollow çıkış verdiğine dikkat etmelisiniz.

Ücretsiz Backlink Kaynakları Nelerdir?

Profil backlink yöntemi ücretsiz backlink kaynakları arasında değerlendirilen bir backlink yöntemidir. Günümüzde bu şekilde backlink almanıza imkan tanıyan birçok otoriter web sitesi bulunmaktadır. Bu sitelere profiller açarak ücretsiz backlink kaynaklarından yararlanabilirsiniz.

Backlink Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Backlink alırken ilk dikkat etmeniz gereken şey bu kaynağın indexlenebilir olmasıdır. İndexlenmeyen ve Search Console Bağlantılar bölümünde yer alan backlinkler kaliteli olsalar da fayda sağlamayacaklardır. Bu yüzden indexlenebilir kaynaklara yoğunlaşmalısınız. Yine backlinklerin alındığı sayfada çok fazla link çıkışı olmamalı, ilgili sitenin DA PA değeri yüksek olmalıdır. Backlink alırken dikkat edilecek bir diğer faktör ise ilgili kaynağın kalıcı olmasıdır.

Profil Backlink Etkili midir?

NoFollow olması sebebiyle bu backlink yöntemi tanıtım yazısı kadar etkili olmayabilir. Diğer yandan, indexletme çalışması yapıldığında backlink alınan birçok web sitesi Search Console bağlantılar bölümünde yer alacaktır. Sayıca yüksek tutup indexlettiğinizde Profil Backlink yöntemi oldukça etkili bir yöntem olacaktır.

Kategoriler:

SEO,